opinii

Andre Rieu – regele falsului…pardon, valsului!

Știu că mă voi alege cu ceva înjurături – ia uite la ăsta, iar face pe deșteptul. Serios?! Ete na 🙂
Sunt convins că mai bine de 80% dintre spectatorii care au fost și vor mai merge la concertele dirijorului cu vioară (aici nu vreau să-l jignesc pe Nicolae Botgros, dimpotrivă), inefabilul Andre Rieu – nu au fost niciodată la un concert de muzică simfonică, la filarmonică, operă/operetă sau la un concert cameral sau coral. Sunt genul de oameni care nu recunosc Fur Elise ca fiind Beethoven ci Richard Clayderman, sau Canon ca fiind Johann Pachelbel, ci mai degrabă, știu eu ce coloană sonoră de la vreun film: Fifty Shades of Grey. (!?)
Cred că majoritatea celor care au asistat (vorbesc de asistat pentru că altceva nu au făcut – poate au halit și postat pe facebook măreața lor participare) sunt din categoria foarte bine descrisă ca fiind, în fapt, cea pe care o vânează Rieu: ”Nu-i aşa că ai ştiut că tocmai această mulţime majoritar ignorantă şi dornică să se dea mare, foarte mare, big, grossen (“Vai dragă, am fost la Rieu, da ce fromos a fost, ce fromos, numai lume bună şi noi”) va da buzna la concerte, întărind şi mai mult strălucita strategie de marketing pe care o ai în spatele viorii?   În fond şi la urma urmei bravo, nu oricine ştie să facă din vals o “afacere” (în afară de Strauss&family). ” – întregul articol îl puteți citi în Evenimentul Zilei
La urma urmei sunt același public amator de vacanțe all inclusive (care bagă pe sub nas ca disperații) din moment ce hot dogul și semințele sunt pe gustul lor mai mult decât (f)valsul.
Oare nu a avut și o emisiune în direct la Antena 3 cu Gâdea și Badea, marii oameni de cultură și formatori de opine? Sigur până la ultimul concert îl vom vedea și pe Antena 3 sau România TV. Nu se poate altfel!
:)))
Nu se poate! Am dat un search pentru o fotografie care să însoțească articolul și am dat de asta:
ar-md

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *