concert, cultură, eveniment, muzică

Concert de muzică latino-americană a epocii coloniale la Prejmer


Pentru cel de-al doilea concert din cadrul festivalului Diletto Musicale, ediţia 2011, Corul de Tineret „Bach” al Bisericii Negre, soprana Theresia Bothe (Elveţia), ansamblul Codex şi invitaţii lor, au pregătit un concert vocal-instrumental special, sub conducerea dirijorului Steffen Schlandt.
Astfel, duminică 14 august, începând cu ora 17:00, biserica cetăţii Prejmer va găzdui muzica latino-americană a epocii coloniale.
Repertoriul interpretat în cadrul concertului constituie o premieră pentru festival şi este în acelaşi timp o raritate pentru concertele camerale de la noi din ţară. Lucrări instrumentale şi vocal-instrumentale din sec. XVII ale unor compozitori precum Francisco Correa de Araujo, Juan Gutiérrez de Padilla, Manuel Machado, Juan Garcia de Zéspedes, Juan de Araujo, Santiago de Murcia sau Manuel de Sumaya vor putea fi audiate în acustica deosebită a vechiului lăcaş.
„Ideea concertului s-a născut în urma invitaţiei organizatorilor Festivalului de Film Internaţional Râşnov de a pregăti un concert care să se încadreze în tema colonizării. Astfel s-a cristalizat un program cu muzică baroc din America Latină, pe care am dorit să-l prezentăm şi în cadrul festivalului Diletto Musicale. Prezenţa sopranei Theresia Bothe, a cărei activitate muzicală a început în Mexic, şi folosirea diferitelor instrumente istorice vor aduce un plus de autenticitate acestui concert”, a declarat dirijorul Steffen Schlandt.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *