cultură, naţionalism, personal, social

Raspuns pentru un ultranationalist

Romanismul nu mai are nimic de a face cu un conceptul viu, devenind, asa cum spunea un prieten un concept vid. Asa zisi intelectuali (dar care sunt vanzatori, agenti de tot felul, punatori de cosmetice pe rafturi, pentru ca nu au loc, saracii de ei, in „sistem”, pentru ca se pretind diferiti – dar de fapt sunt nonvalori) care cred ca sunt nationalisti nu ajung altundeva decat la extremism.
Astia cauta pe cai necrestine sa recrestineasca o Romanie, ce-i drept, lipsita din ce ince mai mult de principii! Astia incearca sa realizezu un OM NOU pentru care viata spirituala sa existe cu adevarat. In Romania nationalismul nu poate fi rupt de ceea ce l-a tinut, ortodoxia si nu poate fi gandit fara excluderea pilonului esential, credinta crestina si in speta crstin – ortodoxa. Dar ortodoxie nu inseamna si eliminarea celor care au ales sa creada altceva, dar sa se increada in acelasi Dumnezeu. II poti considera cum vrei, dar pana la dusmani ai poporului e cale lunga, pana la a-i face unelte ale masoneriei, ca au un plan de distrugerea a neamului, pana la a desconsidera total si catalicismul!
Hello, nu mai sunt locuri la psihiatrie, dar asta nu va justifica lipsa de discernamant si bun simt!
Sunt de acord ca nationalismul, romanismul sa fie construit pe renasterea crestinismului, a ortodoxiei, dar asta nu inseamna sa ucizi spiritual, uman!
Ce aveti voi de a face cu axa nationalismului romanesc?
Ce aveti voi de a face cu Eminescu – Iorga – Parvan – Nae Ionescu – Eliade – Vulcanescu – Noica – Tutea? Martinescu continuator ai acestei axe? Halal!
Atitudinea voastra, ideile voastre de OM NOU le gasiti in alte sisteme, in alte tipologii ce au de a face cu politicul, cu masacrul! Voi care sunteti in stare sa ucideti – in Numele unui Dumnezeu bun, dar drept, nu-i asa?! – toti protestantii, sectantii, evreii, ungurii, tiganii (sasii nu, desi si astia sunt sectanti – dar va sunt superiori cultural, moral si economic) si cine stie ce va mai poate nascocii mintea voastra, sufletul plin de ura si de dreptate asa zis stramoseasca!
Voi sunteti pe axa Marx, Engels, Lenin, Stalin, Hitler – Legionari! Ati trecut prin universitati dar ati ajuns sa vindeti la tarabe, asta nu va spune nimic!?
Charles Baudelaire va stie cel mai bine, despre voi vorbea aici, despre tine continuatorule:
„O, Doamne fie-ti mila de nebuni si de nebune, indura-te de ei!
O, Creatorule, pot exista oare monstri in ochii aceluia care singur
stie de ce exista asemenea fapturi,
cum s-au facut asa si cum ar putea sa fie altfel?”

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *