tura vura

Cartea familiei care merită mai mult

Sunt puține cărți de parenting/parentaj (termeni care sunt acceptați în egală măsură) și extins, de dezvoltare personală, care să-și aroge de la început rolul rețetar: dacă urmezi ce scrie aici este cu neputință să nu fie bine.

„Cartea familiei care merită mai mult”, ediția a 2 a, de Dr. Shefali, apărută în 2022 la editura bucureșteană Herald, în traducerea Tamarei Laura Miron, își ia, cât se poate de serios în seamă, ceea ce proclamă: o revoluție în parentaj. Scrisă în cheie umanistă pentru că „viziunea acestei cărți este ca fiecare copil trebuie să rămână conectat la sinele autentic, deoarece acesta este un drept fundamental din naștere” după cum precizează explicit autoarea. O carte dedicată copiilor, dar scrisă pentru părinți al căror sarcină de formare poate fi decisivă în dezvoltarea viitorului adult. Dr. Shefali este cunoscută publicului de la noi prin „Cartea femeilor care merită mai mult” scrisă în aceeași normă – rețetă.

Editura face o traducere adaptată publicului român, care în ciuda celor peste 30 de ani postdecembriști este încă, la un nivel primar al abecedarului cărților de dezvoltare personală. Cuvântul „merită” are o rezonanță puternică în mentalul colectiv românesc și al părinților, fără a fi discriminator sau tendențios, al femeilor în general și al mamelor în special, pentru că, nici acum, societatea românească nu acordă suficientă importanță și valoare femeilor și mamelor. Posibil, și din aceste considerente, „The Awakened Family. A revolution in parenting” (2016, Shefali Tsabary, Ph.D.) devine pentru ediția românească: „Cartea familiei care merită mai mult. Cum să descoperim împreună bucuria de a trăi în prezent”.

Citește mai departe

Comments

comments

1 gând despre „Cartea familiei care merită mai mult”

  1. In sfarsit apare si in limba romana o carte care sa trateze subiectul parentajului si dezvoltarii personale intr-un mod atat de profund si autentic! Desi termenul de „carte reteta” poate sa para pretentios, aceasta lucrare a Dr. Shefali, tradusa cu atentie de Tamara Laura Miron, intr-adevar promite sa revolutioneze viziunea noastra despre cresterea copiilor. O lectura dedicata celor care doresc sa isi ajute copiii sa ramana conectati la propriul sine autentic, un drept fundamental din nastere. Desi autoarea este cunoscuta si pentru „Cartea femeilor care merita mai mult”, aceasta carte aduce o perspectiva noua si necesara pentru parintii si educatia copiilor lor. O aparitie binevenita intr-o societate care inca nu acorda suficienta importanta si valoare mamei si femeii in general. Cu siguranta, aceasta carte va face diferenta in viata multor familii din Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *