Albumul fotografic „Brașovul subiectiv” (Editura Arania, Brașov, 2016) și lansat vineri 08.07.2016 la Muzeul „Casa Mureșenilor” nu este structurat ca un ghid turistic, nu cuprinde toate obiectivele care ar merita vizitate în Brașov, deși cele mai importante se regăsesc, dar autorul nu-și propune ca acesta să fie o istorie arhitecturală a Brașovului ci dorește să transmită o emoție, o stare.
Tânărul fotograf bucureștean Camil Dumitrescu descoperă Brașovul într-un mod cald și pasional. Titlul ales este unul inspirat și frumos.
Avem de a face mai degrabă cu ochiul turistului ce devine om al locului decât cu ochiul profesionistului aflat în spatele obiectivului.
Inedit este că surprinde spiritul Șcheilor nu doar prin tradiții ci prin om care este o istorie vie și anume Florin Filipescu, inginerul care a străbătut lumea dar care se simte acasă doar în Șcheii Brașovului. Acesta are poarta deschisă pentru orice dorește să-i viziteze „Muzeul din Pod” și să-i asculte poveștile. Fotografiile sunt punctate de sonetele lui Adrian Munteanu care a dedicat Brașovului al patrulea său volum de sonete: „Ferestre în Cetate” (2008)
Îi doresc să-și găsească locul printre numeroasele albume fotografice ce surprind Brașovul care, după București, este cel mai fotografiat spațiu românesc.