Brasov, fundatii, persoane cu dizabilitati

Trecerile de pietoni vor fi adaptate pentru nevăzători

Mai urmează ca instituțiile publice să arate respect și să monteze rampe de acces pentru utilizatorii de fotolii rulante, o semnalizare adecvată pentru parcările destinate persoanelor cu dizabilități, și în special, taximetriștii să reia grădinița și școala primară, pentru a nu mai ocupa aceste locuri.
Redau integral articolul apărult in: myTex.ro nr. 5722 din Ma, 29 Mai 2012
În aproximativ două săptămâni, cele opt treceri de pietoni semaforizate din oraş vor fi dotate cu dispozitive acustice, astfel încât pietonii cu deficienţe de vedere să poată trece strada în siguranţă.
„Este vorba despre sisteme de semnalizare acustică. Butonul care permite acţionarea semaforului are un un marcaj tactil şi acustic, astfel încât persoanele cu deficienţe de vedere să îl poată identifica”, au declarat reprezentanţii firmei care se ocupă de amenajarea acestor noi semafoare.
Astfel de dispozitive au fost fost, deja, instalate pe Strada Mureşenilor şi pe Bulevardul Eroilor (la Modarom), iar în viitorul apropiat vor fi montate şi la intersecţia de pe Calea Bucureşti (în zona „Ciucaş”), pe Strada Aurel Vlaicu, pe Bulevardul Saturn, pe 13 Decembrie, în zona Parcului Tractorul, pe strada Independenţei şi pe Strada Toamnei.
Pe de altă parte, tot în zona centrală, la trecerile semaforizate au fost instalate şi semafoare „repertoare”, montate la o înălţime de aproximativ 1,5 m, pentru a-i ajuta atât pe şoferi, cât şi pe biciclişti. Ulterior, astfel de echipamente de semaforizare vor fi montate şi în centrul istoric, pentru moment reprezentanţii firmei având temerea că în această zonă ar putea fi vandalizate.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *