naţionalism

Să le fie dor românilor de totalitarism?

Îmi este din ce în ce mai greu să găsesc conexiuni între apărarea naţională, între regăsirea demnităţii naţionale şi excesul de zel al tinerilor, al unor membrii importanţi ai bisericii, ai intelectualilor români şi acceptarea cu seninătate a mişcării legionare.
Este adevărat că Uniunea Europeană se vrea o distrugătoare de naţiuni, să nu mai fi român, polonez, francez ci doar european. O ideologie pe care nu o împărtăşesc şi care este în sine dăunătoare şi periculoasă. La fel de periculoasă îmi pare panta pe care începem să alunecăm dintr-o disperare ideologică. Nu îmi doresc ca din teama de dezrădăcinare să ajungem să cântăm iar imnuri unui mult iubit şi stimat, fie el ce-o fi: preşedinte, patriarh, om de cultură ori imitatori sau continuatori ai unor tirani.
Naţionalismul fără dram de spirit civic şi umanism nu poate fi decât ultranaţionalism şi un drum sigur spre dictatură.
Biserica mereu o apărătoare a nemului nu trebuie să cadă în excese şi să accepte ode legionare. De ce ajung iar la discuţia asta? Simplu…legionarii au fost antisemiţi! Că nu au pornit ca antisemiţi, dar au ajuns! Ce dacă nu au fost condamnaţi ca mişcare la procesul de la Nurnberg, crimele împotriva evreilor, atentatele nu pot să fie şterse şi nici minimlizate.
NU vreau să cred că ne îndreptăm spre o altă formă de totalitarism!
Un apărător de neam şi ţară cum se consideră părintele Justin Pârvu, atât de iubit de tinerii ortodoxi din România, acceptă cu bucurie ca de ziua lui să i se cânte Sfânta tinereţe legionară!
Ce mai urmează? Nu e greu de conceput, căci e ştiut…nimic nou sub soare şi istoria se repetă nu se rescrie


Puteţi citi şi urmării un alt material video pe link-ul de mai jos:
http://www.gandul.info/news/maicutele-de-la-manastirea-petru-voda-din-piatra-neamt-ii-canta-sfanta-tinerete-legionara-parintelui-justin-parvu-video-7998230

Comments

comments

0 gânduri despre „Să le fie dor românilor de totalitarism?”

  1. gresesti fundamental prietene dar nu am timp sa-ti explic. pot sa recomand niste carti: „Sfantul inchisorilor”, „Intoatcerea la Hristos”, „imn pt crucea purtata”, „Marturisiri din mlastina disperarii” . Doamne ajuta!

    1. Salut Corneliu! Chiar dacă greşesc eu, important este ca să nu se mai repete abuzurile împotriva semenilor, împotriva celor care gândesc diferit. Nu este nimic mai neumam şi nefiresc ca omul să fie vânat de către semenul său. Rămân la părerea că o mişcare politică de genul legionarilor nu mai este roditoare pentru România de azi. Însă, România, românii nu pot ieşi din creştinism, iar legile sociale ar trebuie să urmeze etica creştină. Dar nu transformarea României într-un stat religios pentru că asta ar însemna intoleranţă faţă de cei ce au o doctrină creştină diferită de cea creştin ortodoxă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *