social

Asociaţia AUCI – protezare gratuită

Buna ziua,
Ma numesc Dedulescu Cristian locuiesc in Bucuresti si sunt colaborator al Asociatiei Auci. Mentionez ca sunt o persoana cu handicap locomotor, handicap pe care l-am dobandit in urma unui accident rutier.
Aflandu-ma in aceasta situatie cunosc destul de bine situatia grea prin care trece o persoana cu amputatii si care are nevoie de o proteza.
Din postrura de coloaborator al Asociatiei Auci v-as ruga ca impreuna cu dumneavoastra sa facem cat mai cunoscut acest proiect„Baieti pe picioare” prin intermediul presei locale, televiziuni locale,radiolui local cat si prin lipirea de afise sau fluturasi, pentru a fi accesibil cat mai multor baieti cu amputatii din toata tara.
În urma unui accident sau a unei boli, ti-ai pierdut unul sau mai multe membre (mîinile sau picioarele)? Toti din jurul tãu te marginalizeazã, te desconsiderã? Nu mai esti întreg, nu mai esti bun de nimic? Singura solutie rãmîne proteza. Dar ce te faci cînd nu ai bani s-o cumperi?! Te ajutã statul? Da… numai cã procedurile prin care poti obtine o protezã astfel sînt extrem de greoaie, pot dura ani întregi. Cu sigurantã prin aceastã situatie trec zeci, poate chiar sute de persoane, care aleg sã-si închidã viata.
Totul se poate, însã, schimba. Asociatia Universitarã de Colaborare Internationalã (AUCI) din Italia îi ajutã pe tinerii români (bãrbati) care au unul sau mai multe membre amputate sã obtinã proteze în mod gratuit. Astfel, prin proiectul Bãieti pe picioare, Asociatia AUCI îsi propune sã schimbe viata unui numãr cît mai mare de persoane. Bãrbatii cu vîrste între 20 si 40 de ani, dezavantajati din punct de vedere social si economic, care,in urma unui eveniment traumatic, au suferit amputarea unuia sau a mai multor membre, pot beneficia de o protezã(proteze).
Proiectul are scopul de a-i ajuta pe tinerii români lipsiţi de membre, de a efectua demersurile şi procedurile medicale necesare pentru obţinerea protezelor de înaltă calitate estetică şi funcţională.
O proteză costă foarte mult pentru că este ca o maşină.Asociatia AUCI ofera proteze fiabile pentru că băieţii sunt tineri, iar acestea trebuie să-i ţină o viaţă, Proiectul „Baieti pe picioare” a luat nastere in iunie 2005 si de atunci de la un an la altul a fost ajutati din ce in ce mai multi baieti romani cu amputatii. Din anul 2005 si pana astazi au fost ajutati peste 80 de baieti din Romania.
Numai in anul 2010 au fost ajutati 37 de baieti carora li s-au dat 41 de proteze.
Asociatia Auci isi propune ca si de acum inainte sa ajute cat mai multi baieti cu amputatii.
Asociatia Auci a încheiat un parteneriat în luna octombrie a anului 2009 cu Fundaţia „Solidaritate şi Speranţă“ a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei prin intermediul căruia persoanele care au unul sau mai multe membre amputate pot fi ajutate să obţină o proteză. Proiectul „Romania, băieţi pe picioare“, cu scop socio-sanitar, care îşi propune intervenirea asupra unui mare număr de subiecţi tineri cu unul sau mai multe membre amputate, din România, şi, deseori, cu o viaţă de marginalizare şi sărăcie.
FOARTE IMPORTANT!
Pacientii care vor merge in Italia pentru protezare nu vor plati absolut nimic. Toate costurile sunt suportate de Asociatia Auci.
Pentru a beneficia de proiectul „Baieti pe picioare” pasii sunt urmatorii:
1) Completarea unui formular cu date personale ( nume si prenume, varsta,adresa unde locuieste, telefon, adresa e-mail, inaltime, greutate si cateva cuvinte despre modul in care a ajuns la amputatie)
2) Este nevoie de un set cu fotografii, din care sa se vada cat mai bine handicapul(amputatia) pacientului.
In momentul in care avem toate aceste date personale impreuna cu fotografiile, pasii sunt urmatorii:
1) Eu, Dedulescu Cristian colaborator al Asociatiei Auci le voi trimite catre doctorii de la Auci.
2) In momentul in care datele personale si fotografiile, ajung la asociatie, sunt studiate si analizate de doctorii de specialitate. In functie de gravitatea cazului si de situatia financiara si sociala a fiecarui pacient ii va fi intocmit un dosar medical.
3) In urma acestor investigatii pacientul va intra pe o lista de asteptare cuprinsa intre 4-6 luni.
4) In momentul in care pacientului ii va veni randul sa mearga in Italia (Roma) pentru protezare si recuperare, va fi contactat telefonic si prin e-mail de catre reprezentantii Auci.
Cum trebuiesc facute corect fotografiile:
Pentru cei cu amputatii de membre superioare…..
Trebuiesc facute 9-10 fotografii imbracat in haine de strada
Trebuiesc facute 9-10 fotografii in care sa se vada foarte bine bratul sau bratele amputate (LA BUSTUL GOL)
In cazul in care exista un singur brat amputat trebuiesc facute 9-10 fotografi la bratul sanatos
Fotografiile trebuiesc facute din mai multe unghiuri( spate,fata,lateral etc) si din plan apropiat si plan departat
Pentru cei cu amputatii de membre inferioare……
Trebuiesc facute 9-10 fotografii imbracat in haine de strada
Trebuiesc facute 9-10 fotografii in care sa se vada foarte bine piciorul sau picioarele amputate
In cazul in care exista un singur picior amputat trebuiesc facute 9-10 fotografi la piciorul sanatos
Tot la piciorul sanatos trebuiesc facute 5-6 fotografii la talpa piciorului cu ciorap
Tot la piciorul sanatos trebuiesc facute 5-6 fotografii la talpa piciorului fara ciorap (sa fie talpa goala)
Tot la piciorul sanatos trebuiesc facute 5-6 fotografii la talpa piciorului cu pantof,adidas etc
Pentru cei cu un singur picior amputat, trebuiesc facute 9-10 fotografii cu carje,baston,cadru etc…afara din casa( in parc, in fata blocului, in curte, etc)
Pentru cei cu ambele picioare amputate trebuiesc facute 9-10 fotografii: in carut,pe banca,pe scaun etc,afara din casa (in parc, in fata blocului, in curte, etc)
In toate aceste fotografii trebui sa se vada persoana in cauza din cap pana in picioare inclusiv fata.
Foarte important…. Fotografiile trebuiesc sa fie cat mai clare si cat mai corecte pentru ca doctorii de la Asociatia Auci sa poate vedea cat mai bine cazul dumneavoastra. De asemenea trebuiesc facute cat mai multe fotografi deoarece vor fi selectate cele mai importante pentru dosarul dumneavostra.
Exemplu de formular:
Cateva cuvinte cum ai patit accidentul:
Adresa completa:
Nume si prenume:
Telefon:
Adresa de e-mail:
Varsta:
Greutate:
Inaltime
Contact: Dedulescu Cristian.
00.40.762.300.688
00.40.21.451.18.47
deducrysty@yahoo.com
Contact:Asociatia Auci
Tel: +39 06 3015 4538
fax: +39 06 3550 5107
e-mail: auci@rm.unicatt.it
Adresa:L’AUCI si trova presso la Facoltà di Medicina di Roma – Università Cattolica del Sacro Cuore
in Largo A. Gemelli, 8
Ex Collegio Joanneum, stanza 258 c

Comments

comments

0 gânduri despre „Asociaţia AUCI – protezare gratuită”

  1. Si eu ma numar printre persoanele la care Associatia AUCI-ROMA in perioada 3-7 Mai, mi sa facut o proteza la centrul de protezare INAIL din Roma. Doresc sa multumesc domnului Dr. Massimo Liberatori, dl. Dedulescu Cristian pentru eforturile depuse, pentru a avea o noua proteza functionala. Cu respect Zolli(ozsolt@yahoo.com)!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *